Βύθιση πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα

Βύθιση πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα

408
Βύθιση πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα
Φωτό Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλοίο, υπό σημαία Παναμά, που έπλεε έμφορτο με παλαιοσίδερα βυθίστηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως μεταδίδει το TASS, έπειτα από επικοινωνία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Θαλασσίων και Ποτάμιων Μεταφορών της Ρωσίας (Federal Agency for Maritime and River Transport – Rosmorrechflot) το οκταμελές πλήρωμα του πλοίου “FOM”, που αποτελείται από δύο Τούρκους και έξι Αζέρους υπηκόους, έχει διασωθεί και είναι καλά στην υγεία του.

Η διάσωση του οκταμελούς πληρώματος πραγματοποιήθηκε, όπως ανακοίνωσε το ΥΝΑΝΠ, από το Δ/Ξ “ΜINERVA MARINA” Ν.Π.11861, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 78ν.μ. νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης. Συγκεκριμένα, το “ΜINERVA MARINA” έλαβε κλήση κινδύνου από το Φ/Γ “FOM”, το οποίο είχε πάρει κλίση και το πλήρωμά του σκόπευε να το εγκαταλείψει. Το “ΜINERVA MARINA” περισυνέλεξε σώα τα οκτώ μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο “FOM” και συνέχισε κατευθυνόμενο προς το Νοβοροσίσκ, όπου πρόκειται να καταπλεύσει την 14-10-18 προς αποβίβαση του διασωθέντος πληρώματος.

Σύμφωνα με τo ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πλοίαρχος του βυθιζόμενου πλοίου εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 06.45, ενώ το πλοίο βρισκόταν 50 ναυτικά μίλια μακρυά από την πλησιέστερη ακτή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βύθιση του πλοίου ενδέχεται να οφείλεται σε μετατόπιση του φορτίου του. Κατά τις ρωσικές Αρχές δεν υφίσταται κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ το βάθος της θάλασσας στο σημείο του ναυαγίου αγγίζει τα 1.900 μέτρα.

Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.