Θα ξεπεράσει τα $100/βαρέλι ο μαύρος χρυσός;

Θα ξεπεράσει τα $100/βαρέλι ο μαύρος χρυσός;

177
Θα ξεπεράσει τα $100/βαρέλι ο μαύρος χρυσός;

Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι η τιμή του πετρελαίου δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τα $65/βαρέλι, ενώ πολύ πιθανό είναι να υπερβεί ακόμα και τα $100 εντός του 2019.

Σε δημοσίευμα του Gulf Business αναφέρεται ότι οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου, έχουν προκαλέσει ένα ράλι ανόδου στις τιμές του πετρελαίου, καθώς η εξαγωγική δραστηριότητα του Ιράν έχει μειωθεί σημαντικά, αφήνοντας ένα σημαντικό κενό στην αγορά, το οποίο προσπαθούν να καλύψουν άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες.

Την περασμένη εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου Brent άγγιξαν τα $86,74/βαρέλι, αντιπροσωπεύοντας τα υψηλότερα επίπεδα από το 2014.

Μεγάλες εταιρείες στον χώρο της εμπορίας καυσίμων εκφράζουν αμφίθυμες απόψεις αναφορικά με την πορεία των τιμών του πετρελαίου. Από μέρους της Trafigura o κ.Jeremy Weir, CEO της εταιρείας, ανέφερε ότι δεν θα τον εξέπληττε το βαρέλι πετρελαίου να φτάσει τα $100.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι της Vitol και της BP παρουσιάζουν πιο αισιόδοξες -για τους καταναλωτές- προβλέψεις για την πορεία των τιμών του πετρελαίου το 2019, με τον Αντιπρόεδρο της Vitol, κ. Ian Taylor να προβλέπει ότι η τιμή του βαρελιού θα κυμανθεί στα $65.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.