Συρία: Σε χαμηλά 30 ετών οι συγκομιδές σιταριού

Συρία: Σε χαμηλά 30 ετών οι συγκομιδές σιταριού

38
Συρία: Σε χαμηλά 30 ετών οι συγκομιδές σιταριού

Οι συγκομιδές σιταριού της Συρίας έχουν φτάσει σε χαμηλά 30 ετών ελέω των πολεμικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα αλλά και της ξηρασίας που έπληξε με τη σειρά της την παραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή 1,2 εκατ. τόνων σιταριού αποτελεί την χαμηλότερη από το 1989, σύμφωνα με στοιχεία του Food and Agriculture Organization (FAO). Είναι γεγονός ότι οι υποδομές παραγωγής και αποθήκευσης σιταριού στην Συρία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα λόγω των πολεμικών συρράξεων με αποτέλεσμα να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό οι σοδειές.

Σημειώνεται, ότι κατά μέσο όρο τα προηγούμενα χρόνια η Συρία παρήγαγε 4 εκατ. τόνους σιταριού και εξήγαγε 1,5 εκατ. τόνους, ωστόσο η κατακόρυφη μείωση της παραγωγής φέτος έχει αναγκάσει τη κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Ασαντ να στραφεί προς τις εισαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εσωτερικού Εμπορίου της Συρίας είχε διαμηνύσει τον Ιούνιο στο Reuters ότι η χώρα του προτίθεται να εισάγει περίπου 1,5 εκατ. τόνους σιταριού φέτος, κυρίως, από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.