Ομάν: Στην Κίνα το 91% των εξαγωγών αργού πετρελαίου

Ομάν: Στην Κίνα το 91% των εξαγωγών αργού πετρελαίου

50
Ομάν: Στην Κίνα το 91% των εξαγωγών αργού πετρελαίου

Η παραγωγή αργού και συμπυκνώματος πετρελαίου του Ομάν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου ανήλθε στα 29,71 εκατ. βαρέλια ή 990.200 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με το υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές αργού από το Ομάν, αυτές ανήλθαν στα 902.611 εκατ. βαρέλια ημερησίως με την Κίνα να αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό καθώς το 91% των εν λόγω εξαγωγών κατέφθασε στον ασιατικό γίγαντα . Στον αντίποδα οι εξαγωγές προς Ιαπωνία και Ινδία μειώθηκαν κατά 4,19% και 2,12% αντίστοιχα σε μηνιαία βάση.

Παράλληλα, η διαπραγμάτευση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αργού του Ομάν τον Σεπτέμβριο στο Dubai Mercantile Exchange (DME) κινήθηκε υψηλότερα κατά 8,4% συγκριτικά με τον Αύγουστο.

Τέλος, σημειώνεται ότι η ζήτηση για το αργό πετρέλαιο του Ομάν παρουσιάστηκε αυξημένη, οδηγούμενη κυρίως από την Ασία μετά τις αμερικανικές κυρώσεις προς το Ιράν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.