Προς την ενίσχυση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στο Μπαγκλαντές

Προς την ενίσχυση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στο Μπαγκλαντές

61
Προς την ενίσχυση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στο Μπαγκλαντές

Η Λιμενική Αρχή της Τσιταγκόνγκ στο Μπαγκλαντές έχει εκδώσει νέες οδηγίες με στόχο την ασφαλή ναυσιπλοΐα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του American P& I Club, λόγω του αυξανόμενου αριθμού ναυτικών ατυχημάτων και ζημιών σε πλοία που έχουν λάβει χώρα σε σημεία αγκυροβόλησης πλοίων εκτός του λιμένα της Τσιταγκόνγκ από την ιδιαίτερα αυξημένη θαλάσσια κίνηση που παρατηρείται, έχει κριθεί αναγκαίο να εφαρμοστούν ορισμένοι κανόνες και συστάσεις, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2018.

1.  Ο πράκτορας κάθε πλοίου το οποίο έχει βύθισμα άνω των 9,5 μ. οφείλει να ειδοποιεί την Λιμενική Αρχή της Τσιταγκόνγκ τρεις μέρες πριν το πλοίο αγκυροβολήσει εκτός του λιμένα. Έγκριση για αγκυροβόληση θα δοθεί εφόσον υπάρχει επαρκής θαλάσσιος χώρος αλλά και κατάλληλος ανάλογα και με το βύθισμα του πλοίου.

2. Η πλοήγηση είναι απαραίτητη για τα πλοία που έχουν βύθισμα άνω των 9,5 μ. και επίσης κρίνεται αναγκαίο για όλα τα πλοία εκείνα που κινούνται γύρω από τα σημεία αγκυροβόλησης εκτός του λιμένα της Τσιταγκονγκ.

3. Το Port Radio της Τσιταγκόνγκ θα καθοδηγεί τα πλοία με βύθισμα άνω των 9,5 μ. σε μία περιοχή αγκυρόβολησης κατάλληλη για τα συγκεκριμένα πλοία.

4. Η Λιμενική Αρχή της Τσιταγκόνγκ θα ελέγχει και θα καθοδηγεί τις κινήσεις των πλοίων στα σημεία αγκυροβόλησης εκτός του λιμένα. Επίσης θα επιθεωρεί την εθελοντική υπηρεσία πλοήγησης στην εξωτερική περιοχή αγκυροβόλησης της Τσιταγκόνγκ.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.