«Πετροχημική» συμμαχία μεταξύ Saudi Aramco και Total

«Πετροχημική» συμμαχία μεταξύ Saudi Aramco και Total

100
«Πετροχημική» συμμαχία μεταξύ Saudi Aramco και Total

Ο σαουδαραβικός κολοσσός Saudi Aramco υπέγραψε συμφωνία με τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό Total αναφορικά με προκαταρκτικές εργασίες μηχανικού σχεδιασμού οι οποίες αφορούν την κατασκευή ενός πετροχημικού συγκροτήματος αξίας $9 δις στο Jubail της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Gulf Business, το 62,5% των μετοχών του συγκεκριμένου πετροχημικού συγκροτήματος θα ανήκει στην Saudi Aramco με το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει στην Total.

Το νέο πετροχημικό συγκρότημα αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2024, παράγοντας σε ετήσια βάση περίπου 1,5 εκατ. τόνους αιθυλένιου και άλλα πετροχημικά προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι οι δύο παραπάνω κολοσσοί διαχειρίζονται από το 2008 ένα άλλο πετροχημικό συγκρότημα, το «Saudi Arabia Total Refining and Petrochemical complex», το οποίο βρίσκεται και αυτό στο Jubail.

Ο πρόεδρος και CEO της Saudi Aramco, κ. Amin Nasser, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο project αποτελεί ακόμη μία στρατηγική κίνηση για τον σαουδαραβικό κολοσσό καθώς στοχεύει να ενισχύσει τις δραστηριότητές του στον τομέα των πετροχημικών καθώς και της διύλισης πετρελαίου.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.