Η Τουρκία επενδύει στην προσέλκυση ναυτικών

Η Τουρκία επενδύει στην προσέλκυση ναυτικών

210
Η Τουρκία επενδύει στην προσέλκυση ναυτικών

Έκπληξη έχει προκαλέσει στην Ακτή Μιαούλη η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Τουρκίας, η οποία στοχεύει μέχρι το 2023 να εντάξει σε πρόγραμμα ναυτικής εκπαίδευσης 1 εκατ. άτομα. Ωστόσο διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη πρόθεση της Άγκυρας υπήρχε εδώ και χρόνια.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Cahit Turhan, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης Ερντογάν είναι η ανάδειξη της Τουρκίας σε ένα μεγάλο ναυτιλιακό κράτος.

Ο κ. Turhan προσέθεσε ότι έχει δημιουργηθεί στην χώρα ένα δωρεάν πρόγραμμα βασικής ναυτικής εκπαίδευσης για άτομα που δεν έχουν σχετική εμπειρία με τη ναυτιλία. Ο ίδιος προσέθεσε ότι ότι ένας ανά 390 Τούρκους κατέχει ερασιτεχνικό ναυτικό δίπλωμα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, η Τουρκία οφείλει να αποτελεί μία από τις χώρες- κλειδιά του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.