Η Carnival δημιουργεί «πράσινο» στόλο κρουαζιερόπλοιων

Η Carnival δημιουργεί «πράσινο» στόλο κρουαζιερόπλοιων

95
Η Carnival δημιουργεί «πράσινο» στόλο κρουαζιερόπλοιων

H Carnival Corporation εκτιμάται ότι θα υποδεχθεί τον μεγαλύτερο στόλο φιλικών προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιων, συγκριτικά με τις υπόλοιπες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας.

Ο όμιλος Carnival, ο οποίος διαθέτει 10 brand names, έχει υπό ναυπήγηση την παρούσα περίοδο 11 κρουαζιερόπλοια τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο το LNG.

Ήδη η Carnival έχει στρέψει πάνω της τα φώτα της βιομηχανίας της κρουαζιέρας καθώς η AIDA Cruises, μία εκ των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου, ετοιμάζεται να παραλάβει στα μέσα του ερχόμενου Νοεμβρίου το AIDAnova, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο το οποίο θα καταναλώνει LNG ως καύσιμο τόσο όταν βρίσκεται εν πλω όσο και όταν είναι ελλιμενισμένο.

Η AIDA Cruises αναμένεται να παραλάβει μέχρι το 2023 και άλλα δύο κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς από τα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft. Επιπλέον, η Princess Cruises, μία ακόμη θυγατρική του ομίλου Carnival, πρόκειται να παραλάβει το 2023 και 2025 δύο κρουαζιερόπλοια κατανάλωσης LNG, ενώ φιλικά προς το περιβάλλον πλοία αναμένεται να παραλάβουν και άλλα brand names της Carnival, όπως η Carnival Cruise Line, η Costa Cruises και η P& O Cruises.

Φωτό: carnivalcorp.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.