Υπό «διάλυση» τα κροατικά ναυπηγεία Uljanik;

Υπό «διάλυση» τα κροατικά ναυπηγεία Uljanik;

81
Υπό «διάλυση» τα κροατικά ναυπηγεία Uljanik;

Τα κροατικά ναυπηγεία Uljanik βιώνουν μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, λόγω των μειωμένων παραγγελιών που λαμβάνουν για νέα πλοία, γεγονός που τα έχει ωθήσει στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την οικονομική τους επιβίωση.

Στις αρχές του 2018 τα συγκεκριμένα ναυπηγεία έλαβαν κρατική εγγύηση από την κυβέρνηση της Κροατίας ύψους € 96 εκατ. για να μπορέσουν να καλύψουν τις άμεσες υποχρεώσεις τους, όπως είναι οι μισθοί των εργαζομένων τους, οι προμηθευτές τους κ.ά. Συγχρόνως προχώρησαν σε πώληση ορισμένων ναυπηγικών τους εγκαταστάσεων στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσής τους.

Ωστόσο, οι οικονομικές δυσκολίες συνεχίζονται για τα κροατικά ναυπηγεία τα οποία προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν το ενδεχόμενο χρεωκοπίας τους. Σύμφωνα με αναλυτές της Standard and Poor’s, η χρεωκοπία των ναυπηγείων ενδεχομένως να κοστίσει το 1% του ΑΕΠ της Κροατίας, εφόσον τα ναυπηγεία Uljanik δεν μπορέσουν σύντομα να προσελκύσουν το ενδιαφέρον επενδυτών.

Φωτό: uljanik.hr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.