Στην επιφάνεια της θάλασσας ναυάγιο του 18ου αιώνα

Στην επιφάνεια της θάλασσας ναυάγιο του 18ου αιώνα

134
Στην επιφάνεια της θάλασσας ναυάγιο του 18ου αιώνα
Φωτό αρχείου

Ένα παραδοσιακό ξύλινο πλοίο ανέσυραν δύτες από τον βυθό του Περσικού Κόλπου, το οποίο εκτιμάται ότι έχει κατασκευαστεί πριν από τρεις αιώνες.

Ο  κ. Waleed Al­Fadhel, επικεφαλής της ομάδας των δυτών Kuwaiti Dive Team, η οποία συνεργάζεται με τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος του Κουβέιτ, δήλωσε ότι με τη βοήθεια της ακτοφυλακής και του θαλάσσιου κέντρου διάσωσης οι δύτες χρησιμοποίησαν αερόσακους και αντλίες νερού για να ανεβάσουν το πλοίο στην επιφάνεια της θάλασσας.

Το πλοίο, μήκους 25 μ., εικάζεται ότι βυθίστηκε λόγω ισχυρών ανέμων και τεράστιων κυμάτων και αποτελούσε ένα παραδοσιακό σκάφος το οποίο ταξίδευε από το Κουβέιτ στην Ινδία και στην Ανατ. Αφρική.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης το πλοίο κατασκευάστηκε στο Κουβέιτ με εργαλεία του 18ου αιώνα και εκτιμάται ότι είναι ιδιαιτέρως σπάνιο, καθώς μόνο τρία τέτοιου τύπου πλοίου έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή του Κόλπου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.