Εκσυγχρονίζεται η ναυπηγική βιομηχανία της Ν. Κορέας

Εκσυγχρονίζεται η ναυπηγική βιομηχανία της Ν. Κορέας

113
Εκσυγχρονίζεται η ναυπηγική βιομηχανία της Ν. Κορέας

Η κυβέρνηση της Ν. Κορέας σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατασκευή μικρής και μεσαίας χωρητικότητας ναυπηγείων, τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ν. Κορέας, κ. Sung Yun- Mo, η κυβέρνηση θα προχωρήσει αρχικά σε μία προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας του Korean Smart Shipyard (K-Yard) project εντός του τρέχοντος έτους, αξίας $360,04 εκατ.

Η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση στοχεύει αρχικά στην ανάπτυξη ενός έξυπνου μοντέλου προσομοίωσης ναυπηγείων και έπειτα στη δημιουργία μίας πλατφόρμας παραγωγής, η οποία θα βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να εδραιωθεί ένα τέλειο ναυπηγικό μοντέλο το οποίο θα προσαρμοστεί στη λειτουργία ναυπηγείων μικρής και μεσαίας χωρητικότητας, τα οποία έχουν ανάγκη από καινοτομία.

Μέσα από τις παραπάνω ενέργειες η κυβέρνηση της Ν. Κορέας σκοπεύει να ανακτήσει το χαμένο της μερίδιο από την Κίνα στον τομέα της ναυπήγησης bulk carriers και δεξαμενοπλοίων μεσαίας χωρητικότητας.

Να σημειωθεί ότι η ναυπηγική βιομηχανία της Ν. Κορέας αντιπροσωπεύει το 43% της παγκόσμιας. Εφόσον οι δοκιμαστικές μελέτες για το έργο K-Yard προχωρήσουν ομαλά και υιοθετηθεί η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης από ορισμένα ναυπηγεία της Ν. Κορέας, τότε εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας κατά 20% και θα μειωθεί το κόστος παραγωγής στα ναυπηγεία κατά 10%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.