Τι κρύβεται πίσω από τις απεργίες στη Ryanair;

Τι κρύβεται πίσω από τις απεργίες στη Ryanair;

162
Τι κρύβεται πίσω από τις απεργίες στη Ryanair;

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair φέρνουν αναταραχές στην ομαλή πραγματοποίηση των πτήσεών της.

Για την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου κηρύχθηκε απεργία από πληρώματα καμπίνας της χαμηλού κόστους αεροπορικής Ryanair σε Γερμανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ολλάνδία, Ισπανία και Ιταλία, οδηγώντας σε ακύρωση 250 πτήσεων και δυσχεραίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μετακίνηση 40.000 επιβατών.

Την ίδια ώρα οι πιλότοι της Ryanair στη Γερμανία προειδοποιούν για περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις προς ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο έτος η χαμηλού κόστους ιρλανδική αεροπορική εταιρεία συμφώνησε να αναγνώρισει για πρώτη φορά στην ιστορία της εργατικά σωματεία. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και εργατικών σωματείων αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις και εμπόδια.

Οι απεργίες της 28ης Σεπτεμβρίου ακολουθούν ένα κρεσέντο απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν από πιλότους και πληρώματα καμπίνας της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας στις 22 Δεκεμβρίου 2017, στις 10 Φεβρουαρίου, στις 29 Μαρτίου, στις 12, 25- 26 Ιουλίου, στις 3 και 10 Αυγούστου και στις 12 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Ryanair διαθέτει 86 βάσεις σε 37 χώρες και κατά τη διάρκεια του 2017 υπολογίστηκε ότι μετέφερε 130 εκατ. επιβάτες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DANIEL BOCKWOLDT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.