Πληθαίνουν οι κυβερνοεπιθέσεις σε μεγάλα λιμάνια

Πληθαίνουν οι κυβερνοεπιθέσεις σε μεγάλα λιμάνια

141
Πληθαίνουν οι κυβερνοεπιθέσεις σε μεγάλα λιμάνια

Θύματα κυβερνοεπιθέσεων υπήρξαν το τελευταίο διάστημα οι λιμένες του Σαν Ντιέγκο και της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην διεκπεραίωση των εργασιών τους.

Την περασμένη εβδομάδα το λιμάνι της Βαρκελώνης στην Ισπανία και στις 25 Σεπτεμβρίου το λιμάνι του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ βρέθηκαν στο στόχαστρο κυβερνοεπιθέσεων μέσω ransomware (κακόβουλο λογισμικό, το οποίο κρυπτογραφεί αρχεία ζητώντας λύτρα προκειμένου να τα αποκρυπτογραφήσει).

Τα παραπάνω συμβάντα προκαλούν έντονη ανησυχία σε ειδικούς οι οποίοι εφιστούν την προσοχή στις λιμενικές αρχές ανά τον κόσμο καθώς είναι αυξημένο το ενδεχόμενο να καταγράφονται πλέον αρκετά συχνά τέτοιου είδους περιστατικά σε μεγάλους λιμένες.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, ο μεγάλος όγκος πληροφοριών και «ευαίσθητων» δεδομένων που διαχειρίζονται οι λιμένες τους καθιστούν νούμερο 1 στόχο για κυβερνοεπιθέσεις και γι΄αυτό θα πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.