Νότια Κορέα: Τέλος οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν

Νότια Κορέα: Τέλος οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν

44
Νότια Κορέα: Τέλος οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν

Το εμπάργκο που έχουν κηρύξει αρκετές χώρες ανά τον κόσμο προς το Ιράν μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσιγκτον και το οποίο αφορά επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των ειδών (ναυτιλία, αερογραμμές, ενέργεια κ.ά.) φαίνεται πως καλά κρατεί.

Έτσι λοιπόν η Νότια Κορέα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση καθώς εδώ και τρεις μήνες δεν έχει αγοράσει αργό πετρέλαιο από το Ιράν σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε αξιωματούχος της ιρανικής κυβέρνησης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ενέργειας της χώρας, SHANA.

Επισημαίνεται ότι η Νότια Κορέα αποτελεί την πρώτη χώρα που διακόπτει παντελώς τις εισαγωγές αργού από το Ιράν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το πρόγραμμα για τα πυρηνικά και την επιβολή κυρώσεων προς την Τεχεράνη.

Έτσι λοιπόν η «εκστρατεία» που ξεκίνησε έκτοτε η Ουάσιγκτον για την παύση των εισαγωγών αργού από το Ιράν φαίνεται πως καρποφορεί και μένει να δούμε αν τελικά και άλλες χώρες σταματήσουν εντελώς να δέχονται φορτία αργού από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.