Η ασφάλεια απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις μείζον θέμα για την BIMCO

Η ασφάλεια απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις μείζον θέμα για την BIMCO

66
Η ασφάλεια απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις μείζον θέμα για την BIMCO

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από BIMCO, Fairplay και ABS Advanced Solutions δείχνει ότι ενώ ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων στην ναυτιλία τους προηγούμενους 12 μήνες έχει μειωθεί, τα μέτρα πρόληψης, η εκπαίδευση και η επαγρύπνηση των μελών που την απαρτίζουν, οφείλουν να βελτιωθούν.

Πιο συγκεκριμένα από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 350 άτομα, παραπάνω από το 1/5 των ερωτηθέντων σημείωσε ότι έχει πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης. Επιπρόσθετα το 72% εξ’ αυτών τόνισε ότι η εταιρεία τους έχει παραβιαστεί ηλεκτρονικά τουλάχιστον μια φορά το τελευταίο 12μηνο, με το 25% των παραβιάσεων αυτών να έχουν οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες.

Είναι εντυπωσιακό παράλληλα ότι το 27% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι δεν έχει λάβει επαρκή ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις.

Σημειώνεται τέλος ότι BIMCO και Fairplay πραγματοποίησαν την έρευνα για τρίτη φορά τον περασμένο Ιούνιο και σκοπός είναι να προετοιμαστεί αποτελεσματικότερα ο ευρύτερος ναυτιλιακός κλάδος απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις των κυβερνοεπιθέσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.