ΟΠΕΚ: Η πετρελαϊκή βιομηχανία θα χρειαστεί επενδύσεις τρις έως το 2040

ΟΠΕΚ: Η πετρελαϊκή βιομηχανία θα χρειαστεί επενδύσεις τρις έως το 2040

55
ΟΠΕΚ: Η πετρελαϊκή βιομηχανία θα χρειαστεί επενδύσεις τρις έως το 2040

Ο πετρελαϊκός κλάδος θα χρειαστεί επενδύσεις ύψους $11 τρις τις επόμενες δύο δεκαετίες προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για αργό, τονίζει ο ΟΠΕΚ στην τελευταία του έκθεση.

Έτσι λοιπόν ο  ΟΠΕΚ σημειώνει ότι η ζήτηση για αργό θα αυξηθεί κατά 7,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως το 2023, ενώ έως το 2040 εκτιμάται ότι η παγκόσμια κατανάλωση θα αγγίξει τα 112 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Παρά το γεγονός ότι κατασκευάζονται διαρκώς νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ο αριθμός τους εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 320 εκατ. τις επόμενες δύο δεκαετίες, το αργό πετρέλαιο θα εξακολουθήσει να αποτελεί την μερίδα του λέοντος στο ενεργειακό μίγμα τα επόμενα χρόνια.

Ο ΟΠΕΚ για χρόνια έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους παραγωγούς αργού για διαρκείς επενδύσεις που σχετίζονται με την παραγωγή και είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο το 2015 όσο και το 2016 οι επενδύσεις αυτές μειώθηκαν αισθητά καθότι οι τιμές αργού υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ωστόσο το 2017 οι εν λόγω επενδύσεις έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ και για το 2018 οι προοπτικές από τον ΟΠΕΚ εμφανίζονται αισιόδοξες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.