Συμμαχίες και συνεργασίες στην αγορά των containerships

Συμμαχίες και συνεργασίες στην αγορά των containerships

100
Συμμαχίες και συνεργασίες στην αγορά των containerships

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, SM Line, με σημαντική αναπτυξιακή πορεία, δημιουργεί στρατηγική συμμαχία με την κρατική Vietnam National Shipping Lines (Vinalines), προκειμένου να δώσουν ένα δυναμικό «παρών» στον αναδυόμενο χώρο των υπηρεσιών logistics της ΝΑ Ασίας.

Στο πλαίσιο της συμμαχίας τους οι δύο εταιρείες θα συνεργάζονται αναφορικά με τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων, με την Vinalines, μεταξύ άλλων, να στηρίζει την SM Line στην εμπορική διαδρομή που καλύπτει τη Ν. Κορέα, το Βιετνάμ και την Ταιλάνδη.

Μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας η βιετναμέζικη Vinalines στοχεύει να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στην Ασία, ενώ η SM Lines να εδραιώσει την παρουσία της στο Βιετνάμ.

Να σημειωθεί ότι η SM Line ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 έχοντας εισέλθει δυναμικά στην αγορά των containerships με την απόκτηση αλλά και τη ναύλωση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η SM Line στο πρώτο τετράμηνο της λειτουργίας της είχε αποκτήσει 17 containerships, 11 εκ των οποίων ανήκαν στην χρεωκοπημένη Hanjin Shipping.

Φωτό: SM Lines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.