Σε κατάργηση απαίτησης για υποβολή εκθέσεων για το BWM προχωρά η Αμερικανική...

Σε κατάργηση απαίτησης για υποβολή εκθέσεων για το BWM προχωρά η Αμερικανική Ακτοφυλακή

122
Σε κατάργηση απαίτησης για υποβολή εκθέσεων για το BWM προχωρά η Αμερικανική Ακτοφυλακή

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή δημοσίευσε έναν τελικό κανόνα ο οποίος εξαλείφει την απαίτηση για ορισμένα πλοία που εκτελούν δρομολόγια αποκλειστικά εντός ενός Captain of the Port Zone, να υποβάλουν ετήσια έκθεση για το Ballast Water για το ημερολογιακό έτος 2018. Ο κανόνας αυτός πρόκειται να μειώσει το διοικητικό φόρτο στο συγκεκριμένο πληθυσμό αμερικανικών πλοίων μη αναψυχής, τα οποία είναι εξοπλισμένα με δεξαμενές θαλάσσιου έρματος.

Οι ετήσιες εκθέσεις περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το πλοίο, τον αριθμό των δεξαμενών θαλάσσιου έρματος επί αυτού, τη συνολική χωρητικότητα θαλασσίου έρματος καθώς και την καταγραφή των φορτώσεων και των απορρίψεων θαλάσσιου έρματος. Οι εκθέσεις υποβάλλονται στο National Ballast Information Clearinghouse.

Ο συγκεκριμένος κανόνας πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2018. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, η ετήσια έκθεση για το ημερολογιακό έτος 2018 πρέπει να υποβληθεί έως τις 31 Μαρτίου 2019. Ο κανόνας αυτός θα εξαλείψει την απαίτηση για υποβολή ετήσιας αναφοράς σύμφωνα με την παράγραφο § 151.2060 (ε), πριν από την λήξη της προθεσμίας για την αναφορά του έτους 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.