Νέο κρούσμα πειρατικής επίθεσης ανοικτά της Νιγηρίας

Νέο κρούσμα πειρατικής επίθεσης ανοικτά της Νιγηρίας

244
Νέο κρούσμα πειρατικής επίθεσης ανοικτά της Νιγηρίας
Φωτό Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φορτηγό πλοίο υπό σημαία Ελβετίας υπέστη πειρατική επίθεση στα ανοικτά της Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας και αναμεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP και τον ελβετικό ειδησεογραφικό ιστότοπο «20minuten», το ελβετικό ΥΠΕΞ «ενημερώθηκε για επίθεση εναντίον του υπό ελβετική σημαία πλοίου Glarus κατά μήκος των νιγηριανών αρχών». Η υπεύθυνη υπηρεσία για τα ζητήματα του εμπορικού στόλου της χώρας (Swiss Maritime Navigation Office), σύμφωνα με το ελβετικό ΥΠΕΞ, βρίσκεται σε επαφή με την διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, αλλά περισσότερες πληροφορίες για τις ενέργειές τους δεν έχουν δοθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν ειδησεογραφικοί ιστότοποι της Ελβετίας, μετά από επικοινωνία με την διαχειρίστρια εταιρεία (Massoel Shipping), πειρατές επιτέθηκαν στο φορτηγό πλοίο «Glarus» που μετέφερε σιτάρι από το Λάγκος στο Πορτ Χάρκορτ, νοτίως της Νιγηρίας. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ το πλοίο βρισκόταν περίπου 45 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Μπόνι Άιλαντ. Οι πειρατές «ανέβηκαν» στο πλοίο και απήγαγαν 12 από τα 19 μέλη του πληρώματός του. Μεταξύ των απαχθέντων δεν υπάρχουν Ελβετοί υπήκοοι.

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα «Βerner Ζeitung», η Massoel Shipping, συνεργάζεται με τις Αρχές για να εξασφαλίσει την άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων μελών του πληρώματος.

Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.