Χιλή: Η κινεζική αγορά πόλος έλξης για τις εξαγωγές αβοκάντο

Χιλή: Η κινεζική αγορά πόλος έλξης για τις εξαγωγές αβοκάντο

48
Χιλή: Η κινεζική αγορά πόλος έλξης για τις εξαγωγές αβοκάντο

Οι παραγωγοί αβοκάντο της Χιλής επεκτείνονται διαρκώς προς την κινεζική αγορά καθώς οι αλλαγές στις διατροφικές ανάγκες των Κινέζων καταναλωτών επιτάσσουν τις ολοένα και μεγαλύτερες εισαγωγές.

Σύμφωνα με στοιχεία της επιτροπής Χιλιανών παραγωγών αβοκάντο, Hass Palta, οι εξαγωγές του εν λόγω εμπορεύματος προς την Κίνα ξεκίνησαν τρία χρόνια πριν και έκτοτε έχουν εκτοξευθεί. Συγκεκριμένα κατά τη φετινή παραγωγική περίοδο, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2018, πωλήθηκαν 14.860 τόνοι χιλιανού αβοκάντο προς τον ασιατικό γίγαντα, καταγράφοντας αύξηση 3.970 τόνων από τη περίοδο 2015-16.

Σημειώνεται ότι το κλίμα και τα εδάφη της Χιλής προσφέρονται για την παραγωγή αβοκάντο, ενώ η συντονισμένη δράση στους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης έχουν πυροδοτήσει τόσο την παραγωγή όσο και τις εξαγωγές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα ο υπουργός Γεωργίας της Χιλής, Antonio Walker, διαμήνυσε ότι η ανάπτυξη του γεωργικού κλάδου της χώρας της Λατινικής Αμερικής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως αυτές της Κίνας και της Ινδίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι με βάση στοιχεία του 2017, η Χιλή κατέλαβε την 4η θέση μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγέων αβοκάντο πίσω από Μεξικό, Ολλανδία και Περού, καθώς απέστειλε στο εξωτερικό εμπορεύματα αξίας $457,5 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.