40 χρόνια πρωτοπορίας και ανάπτυξης για την CMA CGM

40 χρόνια πρωτοπορίας και ανάπτυξης για την CMA CGM

87
40 χρόνια πρωτοπορίας και ανάπτυξης για την CMA CGM

Τα 40 της χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η  CMA CGM την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Η ιστορική πορεία του ομίλου διαμορφώνεται ως ακολούθως: Εν μέσω του εμφύλιου πολέμου στον Λίβανο, ο Jacques R. Saadé αποφασίζει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Μασσαλία προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του.

Όντας βαθύτατος οραματιστής διέκρινε από νωρίς τις εξελίξεις του διεθνούς εμπορίου και στις 13 Σεπτεμβρίου του 1978, ο ιδρυτής του γαλλικού κολοσσού ξεκινά την πρώτη διά θαλάσσης τακτική γραμμή μεταξύ Μασσαλίας και Βηρυτού με μόνο ένα πλοίο και τέσσερα μέλη πληρώματος. Το 1983 το «VILLE DE SAHARA» αποτελεί το πρώτο πλοίο της εταιρείας που διασχίζει την Διώρυγα του Σουέζ, ενώ το 1992 δημιουργείται το πρώτο ναυτιλιακό πρακτορείο της CMA στην Σαγκάη.

Ακολουθεί μια σειρά στρατηγικών κινήσεων της CMA όπως η εξαγορά της CGM το 1996, της ANL το 1998, της Delmas το 2005, της APL το 2016 και πιο πρόσφατα των Sofrana και Mercosul το 2017.

40 χρόνια μετά την ίδρυσή της η CMA CGM αποτελεί σήμερα ηγέτιδα δύναμη του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου παγκοσμίως με παρουσία σε πάνω από 160 χώρες, απασχολώντας παράλληλα προσωπικό 34.000 εργαζομένων, πάντα πιστή στις αρχές και τις αξίες που τη διέπουν αισίως τέσσερις δεκαετίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.