Γυναίκες πιλότοι στη Σαουδική Αραβία

Γυναίκες πιλότοι στη Σαουδική Αραβία

71
Γυναίκες πιλότοι στη Σαουδική Αραβία

Η σαουδαραβική χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Flynas σχεδιάζει να προσλάβει στα αεροπλάνα της γυναίκες συγκυβερνήτες, οι οποίες θα έχουν καταγωγή από τη Σαουδική Αραβία.

Με την κίνηση αυτή η Flynas θα αποτελεί την πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία του ‘αυστηρού’ Σαουδαραβικού Βασιλείου η οποία θα προσλάβει γυναίκες σε υψηλά ιστάμενες θέσεις.

Ο CEO της εταιρείας κ. Bandan Almohanna δήλωσε ότι μέσω της απόφασης αυτής οι γυναίκες θα διαδραματίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο μέσα από την εργασία τους στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Gulf Business, τον περασμένο Αύγουστο η GACA (General Authority of Civil Aviation) της Σαουδικής Αραβίας είχε εκδώσει πέντε άδειες σε γυναίκες πιλότους για να εργαστούν σε αεροπλάνα της κρατικής Saudi Arabian Airlines.

Ο Πρίγκιπας του Σαουδαραβικού Θρόνου, Mohammed bin Salman, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Vision 30» στοχεύει στην ενεργό συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό της χώρας, παρέχοντάς τους ευκαιρίες.

Η παραπάνω κίνηση αποτελεί μια ακόμη απόδειξη αλλαγής νοοτροπίας του Σαουδαραβικού Θρόνου σε θέματα θρησκείας και κοινωνίας. Το περασμένο έτος θετική εντύπωση είχε προκαλέσει ότι με έκδοση βασιλικού διατάγματος επιτρέπεται πλέον στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, ανακαλώντας τη δεκαετή απαγόρευση που τους είχε επιβληθεί να μην έχουν το δικαίωμα να οδηγούν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.