Το λιμάνι του Ρότερνταμ κερδίζει (και) την εμπιστοσύνη των πολιτών

Το λιμάνι του Ρότερνταμ κερδίζει (και) την εμπιστοσύνη των πολιτών

144
Το λιμάνι του Ρότερνταμ κερδίζει (και) την εμπιστοσύνη των πολιτών

Το λιμάνι του Ρότερνταμ φαίνεται πως εκτός από τα πρωτεία στις εμπορικές επιδόσεις του, λαμβάνει σημαντικά υπόψη του και την ανάγκη επικοινωνίας και την ενίσχυση των δεσμών του με τους πολίτες της ενδοχώρας.

Ο κορυφαίος ευρωπαϊκός λιμένας σε όρους διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων διοργανώνει, σε ετήσια βάση, κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβριου τους εορτασμούς “World Port Days”. Σκοπός των “World Port Days” είναι η καλύτερη ενημέρωση, ενδυνάμωση αλλά και ανάδειξη της σημασίας που διατηρεί ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά λιμάνια για τους πολίτες του Ρότερνταμ.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, λαμβάνουν χώρα πληθώρα καινοτόμων δράσεων σε κάθε άκρη της πόλης, οι οποίες περιλαμβάνουν ομιλίες και παρουσιάσεις για τη σταδιοδρομία στα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, ξεναγήσεις σε πλοία, εμπορευματικούς σταθμούς και εγκαταστάσεις εταιρειών του ευρύτερου ναυτιλιακού πλέγματος, περιπάτους και ποδηλατικές δράσεις, παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών καθώς και διοργάνωση βιωματικών παιχνιδιών και quizzes κ.α.

Μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις, και με ταυτόχρονη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη ναυτική και λιμενική βιομηχανία που φιλοξενείται στην πόλη τους, να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη ναυτιλία, να αντιληφθούν το οικονομικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο του λιμανιού στην πόλη καθώς και να έρθουν σε επαφή με ναυτιλιακό εξοπλισμό όπως άγκυρες, εμπορευματοκιβώτια, μηχανές πλοίων κ.α.

Σημειώνεται πως για το 2018 το θέμα των εορτασμών ήταν «Energize!», με κύριο στόχο την ανάδειξη των πρωτοβουλιών του λιμανιού για βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και ναυπηγικής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.