Λονδίνο: η κορυφαία οικονομική μητρόπολη της Ευρώπης

Λονδίνο: η κορυφαία οικονομική μητρόπολη της Ευρώπης

167
Λονδίνο: η κορυφαία οικονομική μητρόπολη της Ευρώπης

Το City του Λονδίνου εξακολουθεί να κυριαρχεί στην οικονομική δραστηριότητα της Ευρώπης αφήνοντας κατά πολύ πίσω του άλλες ευρωπαϊκές οικονομικές μητροπόλεις, όπως το Παρίσι και την Φρανκφούρτη.

Αυτά τα ευρήματα προέκυψαν από την τελευταία μελέτη του φόρουμ «Think-tank New Financial», η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι η εν λόγω μελέτη εξετάζει οικονομικά πεπραγμένα όπως τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και την έκδοση νέων μετοχών.

Έτσι λοιπόν η Νέα Υόρκη ανακηρύχθηκε το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του κόσμου με τις ΗΠΑ συνολικά να συγκεντρώνουν βαθμολογία 79/100, ενώ ακολούθησε η Βρετανία με σκορ 40/100 ξεπερνώντας κατά πολύ άλλες χώρες οι οποίες ευελπιστούν ότι θα προσελκύσουν μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Λονδίνου μετά το Brexit, το οποίο είναι προ των πυλών.

Στον αντίποδα λαμβάνοντας υπόψη ποιοτικά χαρακτηριστικά άμεσα συνδεδεμένα με το οικονομικό περιβάλλον κάθε κράτους, όπως η πολιτική σταθερότητα, οι νόμοι και η ποιότητα ζωής, η Ελβετία πρωταγωνιστεί, ενώ ακολουθεί το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία, όπως αποκαλύπτει η έρευνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.