Ρεκόρ εσόδων για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης

Ρεκόρ εσόδων για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης

70
Ρεκόρ εσόδων για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης, η National Oil Corporation (NOC), ανακοίνωσε ότι κατέγραψε έσοδα ύψους $13,6 δις για την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2018, υψηλότερα από εκείνα του 2017, παρά την κρίση που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στον Κόλπο της Σύρτης.

Εφόσον οι εργασίες της NOC συνεχιστούν απρόσκοπτα, τότε εκτιμάται ότι τα έσοδά της θα ανέλθουν για αυτό το έτος σε $23,4 δις, αύξηση κατά 80%, συγκριτικά με το 2017, αποτελώντας τα υψηλότερα έσοδα που θα καταγράψει η εταιρεία από το 2013.

Ο πρόεδρος της NOC, κ. Mustafa Sanall, επεσήμανε ότι η παραγωγή πετρελαίου της εταιρείας έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο Φεβρουάριο, ύψους 1,3 εκατ. βαρελιών/ημέρα, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά η οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Το γεγονός αυτό όπως αναφέρει ο κ. Sanall ωθεί τους εργαζόμενους της NOC να αισθάνονται ιδιαίτερη περηφάνεια, τονίζοντας παράλληλα ότι θα γίνει ό,τι είναι αναγκαίο για να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό η εξεύρεση, παραγωγή και πώληση αργού πετρελαίου αλλά και πετρελαϊκών προϊόντων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.