Δύο νέα «νησιά» εξόρυξης πετρελαίου για τη Saudi Aramco

Δύο νέα «νησιά» εξόρυξης πετρελαίου για τη Saudi Aramco

124
Δύο νέα «νησιά» εξόρυξης πετρελαίου για τη Saudi Aramco

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco εμπιστεύθηκε την China Harbour Engineering Arabia για την κατασκευή δύο μεγάλων σε έκταση θαλάσσιων μονάδων γεώτρησης (drilling islands), οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα «Berri Increment», όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα προσβλέπει στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στην περιοχή εξόρυξης Al-Barri από τα 250.000 βαρέλια ημερησίως στα 500.000 έως τις αρχές του 2023. Για το σκοπό αυτό το «Berri Increment» περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση ενός εργοστασίου πετρελαίου και φυσικού αερίου στη νήσο Abu Ali, καθώς επίσης και την ανάπτυξη επιπρόσθετων μονάδων επεξεργασίας φυσικού αερίου στο εργοστάσιο φυσικού αερίου Kharsaniyah.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Saudi Aramco είχε αναθέσει μια ολοκληρωμένη σύμβαση παροχής υπηρεσιών στη Baker Hughes για τα πεδία της εξόρυξης πετρελαίου Marjan.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.