Νέο ενεργειακό project στην Κίνα με τις ευλογίες της ExxonMobil

Νέο ενεργειακό project στην Κίνα με τις ευλογίες της ExxonMobil

51
Νέο ενεργειακό project στην Κίνα με τις ευλογίες της ExxonMobil

H ΕxxonMobil ανακοίνωσε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου ότι προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με την περιφερειακή κυβέρνηση της επαρχίας Guangdong για την ανάπτυξη και την κατασκευή μιας πετροχημικής μονάδας καθώς επίσης και για την επένδυση σε τερματικό σταθμό LNG στην περιοχή.

Η συμφωνία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός εργοστασίου, το οποίο θα παράγει ετησίως 1,2 εκατ. τόνους αιθυλενίου, δύο μονάδες παραγωγής πολυαιθυλενίου και δύο μονάδες παραγωγής πολυπροπυλενίου στην παραθαλάσσια πόλη Huizhou.

Παράλληλα η συμφωνία αποβλέπει στην ανάπτυξη και στον σχεδιασμό ενός τερματικού σταθμού LNG στην πόλη. Μέσω της εν λόγω επένδυσης η ExxonMobil καθίσταται από τους λίγους διεθνείς oil majors που συμμετέχουν στην ανάπτυξη υποδομών LNG στην Κίνα εν μέσω εντατικοποίησης των προσπαθειών της κινεζικής κυβέρνησης για μείωση της αιθαλομίχλης.

Τέλος να σημειωθεί ότι η είδηση αυτή έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά την απόφαση του γερμανικού κολοσσού BASF να επενδύσει $10 δις στην κατασκευή της πρώτης εξ ολοκλήρου ξένης ιδιοκτησίας χημικής μονάδας επίσης στην Guangdong.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.