Σε χαμηλά επίπεδα η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας

Σε χαμηλά επίπεδα η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας

102
Σε χαμηλά επίπεδα η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας

Η οικονομία τόσο των χωρών της Ευρωζώνης (19 μέλη) όσο και αυτών της Ε.Ε. ( 28 μέλη) αναπτύχθηκε -σε όρους προσαρμοσμένου ΑΕΠ- κατά 0,4% κατά το β’ τρίμηνο του έτους συγκριτικά με το α΄τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Μεταξύ των κρατών- μελών της Ε.Ε. η Μάλτα παρουσίασε κατά το β’ τρίμηνο του έτους την μεγαλύτερη ανάπτυξη (+1,9%), συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ακολούθησαν η Εσθονία (+1,4%) και η Ρουμανία (+1,4%). Από την άλλη πλευρά, την χαμηλότερη ανάπτυξη κατέγραψαν η Δανία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία καθώς όλες παρουσίασαν σε τριμηνιαία βάση ανάπτυξη 0,2% όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα:

 γρεσ

Παράλληλα σε ετήσια βάση το ελληνικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 1,8% κατά το β’ τρίμηνο του έτους (σε σχέση με το 2,5% του α’ τριμήνου) όταν κατά μέσο όρο η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ήταν 2,1%. Είναι ενδεικτικό ότι μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης μόνο η Δανία (0,6%), η Ιταλία (1,2%) και η Γαλλία (+1,7) κατέγραψαν χαμηλότερη ανάπτυξη του ΑΕΠ τους σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.