Σε κόκκινο συναγερμό οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Σε κόκκινο συναγερμό οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ

73
Σε κόκκινο συναγερμό οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Ο τυφώνας Florence ενισχύθηκε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου σε κατηγορίας 2, οποίος συνοδεύεται από ανέμους εντάσεως 170 χλμ. την ώρα.

Ο τυφώνας κινείται προς τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να πλήξει εντός της εβδομάδας την πολιτεία της Κορολίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

O κ. Henry McMaster, κυβερνήτης της Ν. Καρολίνα, ο κ. Roy Cooper, κυβερνήτης της Β. Καρολίνα, καθώς και ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, προειδοποίησαν τους κατοίκους να λάβουν τα απαραίτημα μέτρα για την προστασία τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» τις συγκεκριμένες πολιτείες, ενώ επεσήμαναν ότι έχει ζητηθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις συγκεκριμένες περιοχές.

Ο κ. Cooper έχει τονίσει ότι ο τυφώνας θα δημιουργήσει έντονους κυματισμούς και επικίνδυνα ρεύματα κατά μήκος των ακτών.

Ενόψει του τυφώνα εταιρείες κρουαζιέρας όπως η Royal Caribbean, η Carnival Cruise Line και η Norwegian Cruise Line προχώρησαν σε αλλαγή των δρομολογίων τους με στόχο την ασφάλεια των επιβατών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.