Το Κατάρ διαχωρίζεται από τη Σαουδική Αραβία;

Το Κατάρ διαχωρίζεται από τη Σαουδική Αραβία;

138
Το Κατάρ διαχωρίζεται από τη Σαουδική Αραβία;

Εκπρόσωπος του Σαουδικού Βασιλείου φαίνεται ότι επιβεβαίωσε τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κανάλι το οποίο θα διαχωρίσει την χερσόνησο του Κατάρ από την ηπειρωτική Σαουδική Αραβία δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα νησί. Η απόφαση ελήφθη καθώς από τον Ιούνιο του 2017 η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος έχουν διακόψει τις διπλωματικές και εμπορικές τους σχέσεις με το Κατάρ.

Το project για τη δημιουργία του καναλιού, αξίας $747 εκατ., ονομάζεται Salwa canal. Το κανάλι εκτιμάται ότι θα έχει πλάτος 200 μ. και βάθος 20 μ., ενώ θα εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων της Σαουδικής Αραβίας με το Κατάρ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gulf Business σε ένα τμήμα του Καναλιού η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να δημιουργήσει μία εγκατάσταση πυρηνικών αποβλήτων. Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πέντε κατασκευαστικές εταιρείες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο έργο. Εντός του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ποιες εταιρείες θα αναλάβουν τελικά την κατασκευή του Καναλιού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.