Ένα eco-friendly πλοίο ναυπηγείται για την Viking Line

Ένα eco-friendly πλοίο ναυπηγείται για την Viking Line

139
Ένα eco-friendly πλοίο ναυπηγείται για την Viking Line

Ξεκινά η ναυπήγηση για το νέο επιβατηγό πλοίο της Viking Line στα κινεζικά ναυπηγεία Xiamen Shipbuilding Industry Co., Ltd.

Το νέο πλοίο της φινλανδικής Viking αποτελεί ένα από τα πιο eco-friendly πλοία του κόσμου, καθώς θα ναυπηγηθεί με γνώμονα τις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις, κατανάλωντας ως καύσιμο LNG.

Το όνομα που θα φέρει το νέο πλοίο δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, ωστόσο θα έχει μήκος 218 μ., χωρητικότητα 63.000 τόνων και τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.800 επιβάτες.

Με την κατανάλωση LNG υπολογίζεται ότι το πλοίο θα έχει μειωμένες εκπομπές αέριων ρύπων κατά 10% συγκριτικά με τα υπόλοιπα πλοία της εταιρείας που καταναλώνουν πετρέλαιο.

Η Viking Line αναμένεται να παραλάβει το νέο της πλοίο προς τα τέλη του 2020 και το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια στην γραμμή Τουρκού (Φινλανδία) – Στοκχόλμη (Σουηδία). Στη ναυπήγηση του πλοίου, στον εσωτερικό του σχεδιασμό αλλά και στον εφοδιασμό του με μηχανές, τεχνολογικά συστήματα κ.ά. θα συμμετέχουν οι εταιρείες Wärtsilä, ABB Marine, Kone, Koncept Stockholm, Deltamarin και Almaco.

Φωτό: Viking Line

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.