Ποια είναι τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κράτη σήμερα;

Ποια είναι τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κράτη σήμερα;

942
Ποια είναι τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κράτη σήμερα;

Ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV GL και η Menon Economics, στο πλαίσιο της ναυτιλιακής έκθεσης «SMM Hamburg 2018», παρουσίασαν μία έρευνα με τίτλο «Leading Maritime Nations of the World» για το τρέχον έτος. Η έρευνα αφορά τα 30 μεγαλύτερα ναυτιλιακά κράτη στον κόσμο και στηρίζεται για την εξαγωγή αποτελεσμάτων σε τέσσερις παραμέτρους όπως είναι η ναυτιλία (40%), η ναυτιλιακή τεχνολογία (20%), η ναυτιλιακή χρηματοδότηση και νομοθεσία (20%), τα λιμάνια και οι υπηρεσίες logistics (20%) της κάθε χώρας.

Ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας καθώς όπως προκύπτει η Κίνα αποτελεί το μεγαλύτερο ναυτιλιακό κράτος για το 2018 σε παγκόσμια βάση. Ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία στην δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Γερμανία, ενώ η Νορβηγία και η Ν. Κορέα την πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ την δεκάδα συμπληρώνουν Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη και Γαλλία.

Παρά το γεγονός ότι η δύναμη του ελληνόκτητου στόλου είναι κυρίαρχη, χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα υπερέχουν σε ό,τι αφορά την τεχνολογία και τους αυτοματισμούς στις υπηρεσίες logistics, ενώ οι ΗΠΑ και η Νορβηγία κατέχουν σημαντική θέση σε ό,τι αφορά την ναυτιλιακή χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.