Η Ιαπωνία γυρίζει επίσης την πλάτη στο Ιράν

Η Ιαπωνία γυρίζει επίσης την πλάτη στο Ιράν

65
Η Ιαπωνία γυρίζει επίσης την πλάτη στο Ιράν

Οι κυριότεροι έμποροι πετρελαίου της Ιαπωνίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αναστείλουν τις εισαγωγές ιρανικού αργού από τον Οκτώβριο εν μέσω φόβων ότι η Ουάσιγνκτον θα επιβάλει κυρώσεις στις χώρες που έχουν εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν.

Σημειώνεται ότι ήδη από τον προηγούμενο μήνα η αμερικανική πλευρά προέβη στην επιβολή κυρώσεων οι οποίες εμποδίζουν άλλες χώρες να εμπορεύονται με το Ιράν, ενώ ένας δεύτερος κύκλος κυρώσεων με στόχο τον πετρελαϊκό κλάδο και το τραπεζικό σύστημα στην Τεχεράνη αναμένεται να εφαρμοστεί από τις 5 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας, η χώρα ετοιμάζεται να στραφεί σε νέες πηγές εισαγωγών αργού προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες καθώς πλέον το Ιράν φαντάζει μη βιώσιμη διέξοδος για τους Ιάπωνες εισαγωγείς.

Τέλος να τονιστεί ότι η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου εξαρτάται ενεργειακά σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές αργού από την Μέση Ανατολή με αυτές από το Ιράν να αποτελούν το 5,3% των συνολικών εισαγωγών για το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.