Τροπική καταιγίδα «απειλεί» την πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ

Τροπική καταιγίδα «απειλεί» την πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ

109
Τροπική καταιγίδα «απειλεί» την πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ

Η τροπική καταιγίδα Gordon που πλήττει τις ακτές του Κόλπου του Μεξικού έχει επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή.

Πετρελαϊκές εταιρείες όπως οι Talos Energy Inc, Exxon Mobil Corp και Chevron Corp, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον Κόλπο του Μεξικού, έχουν διακόψει τις εργασίες τους οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο σε μείωση της παραγωγής αμερικανικού πετρελαίου κατά 9% την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Bureau of Safety and Environmental Enforcement των ΗΠΑ, εταιρείες έχουν εκκενώσει 54 υπεράκτιες πλατφόρμες, μειώνοντας την παραγωγή πετρελαίου κατά 156.907 βαρέλια/ημέρα και την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 232 εκατ. κυβικών ποδιών/ημέρα. Να σημειωθεί ότι η υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου αντιπροσωπεύει το 17% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ καθώς και το 5% της παραγωγής φυσικού αερίου της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.