Τι συμβαίνει με τη ναυσιπλοΐα στην Αζοφική θάλασσα;

Τι συμβαίνει με τη ναυσιπλοΐα στην Αζοφική θάλασσα;

259
Τι συμβαίνει με τη ναυσιπλοΐα στην Αζοφική θάλασσα;

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αμφισβητεί ανοιχτά τις ενέργειες της Ρωσίας αναφορικά με την παρεμπόδιση διέλευσης εκατοντάδων πλοίων από την θάλασσα του Azov, η οποία συνορεύει από βόρεια με την Ουκρανία, ανατολικά με τη Ρωσία και δυτικά με την Κριμαία, καθώς και από τα Στενά του Kerch, κατηγορώντας την ότι παραβιάζει με αυτόν τον τρόπο το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο κ. Heather Nauert, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατά το διάστημα Απριλίου- Ιουλίου 2018 οι ρωσικές αρχές έχουν σταματήσει τουλάχιστον 16 εμπορικά πλοία τα οποία έχουν επιχειρήσει να προσεγγίσουν σε λιμένες της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η πολιτική της Ρωσίας να παρακωλύει δια θαλάσσης τη διέλευση πλοίων προς την Ουκρανία αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα των προσπαθειών της να αποσταθεροποιήσει και να υπονομεύσει την τελευταία.

Ο κ. Nauert τονίζει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, καλώντας συγχρόνως τη Ρωσία να σταματήσει τις ενέργειες που υποσκάπτουν τις αρχές της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.