Σε υψηλά έτους η παραγωγή αργού πετρελαίου από τα μέλη του ΟΠΕΚ

Σε υψηλά έτους η παραγωγή αργού πετρελαίου από τα μέλη του ΟΠΕΚ

44
Σε υψηλά έτους η παραγωγή αργού πετρελαίου από τα μέλη του ΟΠΕΚ

Η παραγωγή αργού από τα μέλη του ΟΠΕΚ ανήλθε τον Αύγουστο στα υψηλότερα επίπεδα του 2018 καθώς η παραγωγή της Λιβύης ανέκαμψε και οι εξαγωγές από το Ιράκ έσπασαν κάθε ρεκόρ, επισημαίνεται σε έρευνα του Reuters.

Συγκεκριμένα τα 15 μέλη του ΟΠΕΚ παρήγαγαν συνολικά 32,79 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης των 220.000 βαρελιών ημερησίως συγκριτικά με τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο οι πετρελαϊκές χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ συμφώνησαν να αυξήσουν την παραγωγή μετά και από παρότρυνση του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τις νέες κυρώσεις προς το Ιράν.

Η Λιβύη παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής μεταξύ των χωρών-μελών που απαρτίζουν τον ΟΠΕΚ παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από αναταραχές στο εσωτερικό της. Παράλληλα το Ιράκ αύξησε σε επίπεδα ρεκόρ τις εξαγωγές αργού καταγράφοντας έτσι την δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής, ενώ η Νιγηρία αύξησε επίσης την παραγωγή της τον Αύγουστο κατά 30.000 βαρέλια σε ημερήσια βάση.

Από την άλλη πλευρά Κουβέιτ και ΗΑΕ κράτησαν σταθερή την παραγωγή τους μετά την αύξηση που κατέγραψαν τον Ιούλιο. Όσον αφορά τις χώρες που μείωσαν τον Αύγουστο την παραγωγή, το Ιράν προελαύνει καθώς η παραγωγή του υποχώρησε κατά 150.000 βαρέλια/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.