Iridium Certus: Η νέα δορυφορική καινοτομία για τα αυτόνομα πλοία

Iridium Certus: Η νέα δορυφορική καινοτομία για τα αυτόνομα πλοία

166
Iridium Certus: Η νέα δορυφορική καινοτομία για τα αυτόνομα πλοία

Η εταιρεία Iridium Communications Inc. ανακοίνωσε την υπογραφή μιας επιστολής πρόθεσης συνεργασίας με την εταιρεία Rolls-Royce Marine (RRM), για την υποστήριξη ενός προγράμματος ανάπτυξης αυτόνομων πλοίων.

Οι δύο εταιρείες πρόκειται να συνεργαστούν με σκοπό να εξερευνήσουν την ενσωμάτωση της L-band δορυφορικής ευρυζωνικής υπηρεσίας Iridium CertusSM, στη σειρά λύσεων Ship Intelligence της RRM. Με αυτόν τον τρόπο, η RRM θα διαθέτει μια ευέλικτη και αξιόπιστη ευρυζωνική σύνδεση που θα μπορεί να χρησιμεύσει ως μια ανεξάρτητη επιλογή ή ως μια εφεδρική λύση υψηλής απόδοσης, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει την εμβέλεια των αυτόνομων πλοίων σε όλες τις θαλάσσιες οδούς του κόσμου.

‘Οντας ηγέτιδα στον κλάδο των αυτόνομων πλοίων, οι λύσεις της RRM παρέχουν πολύπλευρες βελτιώσεις στα πλοία, επιτρέποντας απομακρυσμένη διάγνωση, καθώς και λειτουργίες και δυνατότητες απομακρυσμένης παρακολούθησης της απόδοσης. Επιπλέον οι λύσεις της RRM παρέχουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε χειριστές και κέντρα ελέγχου στην ξηρά, προσφέροντας αυτοματοποίηση και συνδεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο. Με την αυτοματοποίηση διαδικασιών όπως η πλοήγηση, το πλήρωμα είναι σε θέση να επικεντρωθεί σε άλλες σημαντικές εργασίες στο πλοίο, που βοηθούν στη βελτιστοποίηση της συνολικής λειτουργικότητας, εισάγοντας μια νέα ψηφιακή εποχή για τη ναυτιλία.

Η Iridium διαχειρίζεται ένα δίκτυο από 66 δορυφόρους LEO οι οποίοι καλύπτουν ολόκληρο τον πλανήτη προσφέροντας μια αξιόπιστη δορυφορική σύνδεση. Το δίκτυο της Iridium διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο θαλάσσιων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων επικοινωνιών φωνής και δεδομένων και είναι έτοιμο να ενισχύσει τις δυνατότητες αυτές με την υπηρεσία Iridium Certus, η οποία αναμένεται να προσφέρει τις ταχύτερες δορυφορικές ευρυζωνικές ταχύτητες στην αγορά, μέσω οικονομικά αποδοτικών τερματικών μικρού μεγέθους. Οι αρχικές ταχύτητες της υπηρεσίας θα ξεκινούν από τα 352 Kbps και αργότερα θα μπορούν να αναβαθμιστούν στα 704 Kbps.

Φωτό: investor.iridium.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.