Η Κίνα απειλείται με δασμούς σε προϊόντά αξίας $200 δις

Η Κίνα απειλείται με δασμούς σε προϊόντά αξίας $200 δις

79
Η Κίνα απειλείται με δασμούς σε προϊόντά αξίας $200 δις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει ακάθεκτος την εμπορική προστατευτική του πολιτική προκαλώντας περαιτέρω διαμάχες και αντιπαραθέσεις με την Κίνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να επιβάλει την επόμενη εβδομάδα επιπρόσθετους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών εμπορευμάτων ύψους $200 δις.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο ο Πρόεδρος Τραμπ επέβαλε δασμούς αξίας $34 δις στις εισαγωγές προιοντων από την Κίνα, ενώ την περασμένη εβδομάδα προχώρησε στην επιβολή δασμών ύψους $16 δις στις εισαγωγές περίπου 280 κινεζικών εμπορευμάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι είναι έτοιμος να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας $500 δις, όση ήταν περίπου και η αξία των αμερικανικών εισαγωγών από την Κίνα το 2017.

Η Κίνα έχει δείξει από την πλευρά της ότι βρίσκεται σε επιφυλακή και αντεπιτίθεται ισάξια στις ΗΠΑ, ωστόσο η απειλή του Τραμπ για επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δις θα εκτιμάται ότι θα προκαλέσει έντονους τριγμούς στην οικονομία της Κίνας.