Η Κίνα απειλείται με δασμούς σε προϊόντά αξίας $200 δις

Η Κίνα απειλείται με δασμούς σε προϊόντά αξίας $200 δις

79
Η Κίνα απειλείται με δασμούς σε προϊόντά αξίας $200 δις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει ακάθεκτος την εμπορική προστατευτική του πολιτική προκαλώντας περαιτέρω διαμάχες και αντιπαραθέσεις με την Κίνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να επιβάλει την επόμενη εβδομάδα επιπρόσθετους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών εμπορευμάτων ύψους $200 δις.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο ο Πρόεδρος Τραμπ επέβαλε δασμούς αξίας $34 δις στις εισαγωγές προιοντων από την Κίνα, ενώ την περασμένη εβδομάδα προχώρησε στην επιβολή δασμών ύψους $16 δις στις εισαγωγές περίπου 280 κινεζικών εμπορευμάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι είναι έτοιμος να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας $500 δις, όση ήταν περίπου και η αξία των αμερικανικών εισαγωγών από την Κίνα το 2017.

Η Κίνα έχει δείξει από την πλευρά της ότι βρίσκεται σε επιφυλακή και αντεπιτίθεται ισάξια στις ΗΠΑ, ωστόσο η απειλή του Τραμπ για επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δις θα εκτιμάται ότι θα προκαλέσει έντονους τριγμούς στην οικονομία της Κίνας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.