Δύο RO- PAX μετασκευάζονται σε πλοία κατανάλωσης LNG

Δύο RO- PAX μετασκευάζονται σε πλοία κατανάλωσης LNG

260
Δύο RO- PAX μετασκευάζονται σε πλοία κατανάλωσης LNG

Η MAN PrimeServ, θυγατρική της MAN Energy Solutions, υπέγραψε συμφωνία με την Baleària Eurolineas Maritimas, S.A., προκειμένου να ανακατασκευάσει δύο πλοία κατηγορίας RO-PAX της τελευταίας για να έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν ως καύσιμο και LNG. Αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως μετατροπή τέτοιου τύπου σε πλοία κατηγορίας RO-PAX.

Πρόκειται για τα πλοία «Nápoles» και «Sicilia», των οποίων οι κύριες μηχανές που είναι MAN 9L48/60A θα μετατραπούν μετά τις εργασίες ανακατασκευής σε μονάδες 9L51/60DF, οι οποίες θα μπορούν να καίνε LNG.

O Dr. Thomas Spindler, Head of Upgrades & Retrofits, PrimeServ Four-Stroke της MAN Energy Solutions, ανέφερε ότι μέσα από την αντίστοιχη ανακατασκευή που είχε πραγματοποιηθεί στο containership «Wes Amelie» της εταιρείας Wessels Reederei τον περασμένο Σεπτέμβριο οι μηχανές της MAN μπορούν επιτυχώς να δεχθούν μετατροπές προκειμένου τα πλοία να είναι σε θέση να καταναλώνουν LNG, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε σημαντικές μειώσεις εκπομπών αέριων ρύπων.

Οι εργασίες ανακατασκευής στο «Nápoles» αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ του Νοεμβρίου 2018 και του Ιανουαρίου 2019, ενώ στο «Sicilia» μεταξύ του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου 2019.

Φωτό: Baleària Eurolineas Maritimas, S.A.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.