Συρρίκνωση των κερδών για την COSCO Shipping Holdings

Συρρίκνωση των κερδών για την COSCO Shipping Holdings

112
Συρρίκνωση των κερδών για την COSCO Shipping Holdings

Μείωση κερδών κατά 97,8% κατέγραψε για το α’ εξάμηνο του έτους η COSCO Shipping Holdings, όπως ενημέρωσε σχετικά την Πέμπτη 30 Αυγούστου ο κινεζικός κολοσσός. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία τα υψηλότερα κόστη και η μεγάλη υποχώρηση των ναύλων επέφεραν την συρρίκνωση αυτή.

Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη της εταιρείας κατά τοι διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου διαμορφώθηκαν στα 40,8 εκατ. γουάν όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν διαμορφωθεί στα 1,86 δις γουάν. Σημειώνεται ότι μετά από μια μακρά περίοδο κρίσης η αγορά των containerships ανέκαμψε πέρυσι. Ωστόσο η COSCO επισημαίνει ότι η παράδοση ενός μεγάλου αριθμού νεότευκτων, η οποία οδηγεί σε υπερπροσφορά, επιδρά αρνητικά στην εν λόγω αγορά.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι νωρίτερα μέσα στον μήνα και η γερμανική Hapag-Lloyd προέβλεψε ότι η αγορά των containerships θα επηρεαστεί σημαντικά το 2019 από τις κλιμακούμενες εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας.

Φωτό: chinacosco.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.