Σε λειτουργία ξανά το κυριότερο oil port της Βενεζουέλας

Σε λειτουργία ξανά το κυριότερο oil port της Βενεζουέλας

96
Σε λειτουργία ξανά το κυριότερο oil port της Βενεζουέλας

Επιστροφή στην κανονικότητα για το σημαντικότερο oil port της Βενεζουέλας, στην πόλη Jose στα βορειανατολικά της χώρας, μετά την σύγκρουση δεξαμενόπλοιου σε αποβάθρα του λιμένα το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει το Reuters.

Παράλληλα το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι δεξαμενόπλοιο το οποίο φέρει ελληνική σημαία, μετέφερε νάφθα από τις ΗΠΑ και κατευθυνόταν προς την ανατολική αποβάθρα του λιμένα όταν και την προσέκρουσε.

Το εν λόγω περιστατικό είχε σαν συνέπεια η κρατική πετρελαϊκή PDVSA να αδυνατεί να εξάγει σημαντικές ποσότητες αργού καθώς υπήρχαν σημαντικές καθυστερήσεις στην φόρτωση και εκφόρτωση υγρών εμπορευμάτων. Σημειώνεται ότι υπό κανονικές συνθήκες ένα VLCC χρειάζεται περίπου πέντε μέρες για να φορτώσει από εκεί εμπόρευμα.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι όλο αυτό το διάστημα η PDVSA αγωνίζεται σθεναρά για την επιβίωση της καθώς έχει να αντιμετωπίσει, πέραν των αμερικανικών κυρώσεων προς την Βενεζουέλα, τους πιστωτές της οι οποίοι αποσκοπούν στην κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η παραγωγή αργού στην Βενεζουέλα έφτασε τον Ιούλιο στα χαμηλά 60ετίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στο χρόνο οι εξαγωγές αργού από τον λιμένα του Jose κυμαίνονταν στα 900.000 βαρέλια ημερησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.