Υπό περιορισμό η πυρκαγιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Υπό περιορισμό η πυρκαγιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

131
Υπό περιορισμό η πυρκαγιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης στο ισόγειο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει περιοριστεί σημαντικά και πλέον υπάρχει μία εστία στην αριστερή πλευρά στην πλώρη του πλοίου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από αδιευκρίνιστη έως τώρα και ενώ το πλοίο έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ έχουν απαντληθεί αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου το οποίο είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.

Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί, ενώ εχθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών.

Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και γι’ αυτό οι πυροσβέστες άνοιξαν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 40 άτομα με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόλις η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο αναμένεται να ξεκινήσει η εκκένωση του πλοίου από τα οχήματα και τα φορτηγά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.