Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Mediterranean College

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Mediterranean College

112
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Mediterranean College

To Mediterranean College

To Mediterranean College είναι το 1o Iδιωτικό, Αγγλόφωνο Κολλέγιο στην Ελλάδα, από το 1977. Σήμερα, σε συνεργασία με διακεκριμένα βρετανικά πανεπιστήμια και φορείς, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise), καθώς και προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης (Continuing Professional Development – CPD).

Το Mediterranean College αποτελείται από οκτώ (8) Ακαδημαϊκές Σχολές και προσφέρει πρόσφατα ανανεωμένα Προπτυχιακά (Bachelor’s) και Μεταπτυχιακά (Master’s) προγράμματα σπουδών στους τομείς της Οικονομίας & Διοίκησης, της Ναυτιλίας, της Πληροφορικής, της Ψυχολογίας, των Επιστημών Αγωγής, των Επιστημών Μηχανικού, της Υγείας και του Τουρισμού-Φιλοξενίας.

Ο κλάδος της Ναυτιλίας είναι συνεχώς αναπτυσσόμενος και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας. Η χώρα μας παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία – με την αξία του εμπορικού στόλου να ανέρχεται περίπου στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2018 – γεγονός που έρχεται να ενισχύσει την αναγκαιότητα στελέχωσης του κλάδου με καταρτισμένους επαγγελματίες.

Η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών (School of Shipping) του Mediterranean College ιδρύθηκε προκειμένου να στελεχώσει τον κλάδο με επαγγελματίες που διαθέτουν άριστη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική του χώρου της Ναυτιλίας και των μεταφορών, με την επιστημονική εγκυρότητα του ΤΟP-30 University of Derby, αξιοποιώντας την εμπειρία του βρετανικού εκπαιδευτικού συστήματος στη ναυτιλία.

Το MBA Global Shipping

– Το μοναδικό διεθνές MBA Shipping στην Ελλάδα.
– Περιλαμβάνει ειδικά μαθήματα ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων.
– Διδασκαλία προσαρμοσμένη σε στελέχη (ευέλικτη φοίτηση Σαββατοκύριακα, ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης, ψηφιακή βιβλιοθήκη, ατομική υποστήριξη κ.α.).
– Συμμετέχουν μεσαία και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων με εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης (Networking).
– Δυνατότητα επιλογής ελληνόφωνης ή αγγλόφωνης διδασκαλίας.
– Δυνατότητα πιστοποίησης φοιτητών ως Internal Auditors ISM–ISPS–MLC for Shipping Companies από την DNV–GL.

Διάρκεια: 2 έτη
Έναρξη: Οκτώβριος & Φεβρουάριος

Το BA (Hons) Business Shipping

– Αποτελεί μοναδικό πρόγραμμα που συνδυάζει γνώσεις & δεξιότητες Διοίκησης Επιχειρήσεων με πρακτικές στη Ναυτιλία, δημιουργώντας απόφοιτους με διευρυμένες επαγγελματικές προοπτικές.
– Το μοναδικό Bachelor Ναυτιλιακής Διοίκησης στην Ελλάδα πιστοποιημένο από το Chartered Management Institute (CMI) της Βρετανίας. Όλοι οι απόφοιτοι λαμβάνουν το CMI Level 5 Diploma in Business Administration.
– Το μοναδικό με πιστοποίηση Internal Auditor ISM–ISPS–MLC for Shipping Companies σε συνεργασία με την DNV-GL και εκμάθηση 2ης ξένης γλώσσας (Κινέζικα ή Ρωσικά).

 

Ελληνόφωνα Προγράμματα Επαγγελματικής Εξειδίκευσης

Το Mediterranean Professional Studies (το Κ.Δ.Β.Μ.2 του Mediterranean College) προσφέρει ελληνόφωνα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης για εργαζόμενους και στελέχη, σε ένα ευρύτατο φάσμα ειδικοτήτων, σε σύμπραξη με κορυφαίους φορείς πιστοποίησης της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τα προγράμματα του Τομέα Ναυτιλίας είναι ευέλικτα και διεθνώς πιστοποιημένα από το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό φορέα πιστοποίησης, τον Pearson Assured, σε δύο από τους πιο περιζήτητους κλάδους:

Executive Diploma in Shipping

Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις βασικές περιοχές του Shipping, από θέματα λιμένων και μεταφορών μέχρι ναυτασφαλίσεις και συναλλαγές, προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους εξειδικευμένες, στοχευμένες, εφαρμόσιμες γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να ανελιχθούν και να καταλάβουν θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και τη Ναυτιλία γενικότερα. >

Executive Diploma in Global Operations & Logistics

Το πρόγραμμα καλύπτει βασικά (purchasing, inventory control, warehousing κλπ), αλλά και εξειδικευμένα αντικείμενα των logistics (cargo μεταφορές, πληροφοριακά συστήματα κλπ), καθιστώντας τους απόφοιτους ικανούς να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

 

Διάρκεια: 1έτος (μαθήματα 1 Σαββατοκύριακο/ μήνα)

Έναρξη: κάθε μήνα

 

Επικοινωνία
Mediterranean College
Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, ΤΗΛ.: 2310 287779 / 2310 547708
www.medcollege.edu.gr
info@medcollege.edu.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.