Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

95
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

Χάος επικρατεί από χθες τα ξημερώματα στην Ύδρα καθώς το νησί παραμένει βυθισμένο στο σκοτάδι.

Συγκεκριμένα από τις 05:30 το πρωί της Κυριακής το νησί βρίσκεται χωρίς ρεύμα λόγω προβλήματος στον υποσταθμό του Κρανιδίου με συνέπεια να υποστεί βλάβη και το σύστημα αφαλάτωσης του νησιού (το οποίο λειτουργεί με ρεύμα) δημιουργώντας πρόβλημα και στην ροή των λυμάτων.

Παράλληλα επιχειρηματίες και τοπικοί φορείς κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή και δυσφήμηση του νησιού εν μέσω μάλιστα της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου

Από την πλευρά της η ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη ηλεκτροδότηση στο νησί.

Από τα ξημερώματα υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε στο νησί  για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των κατοίκων, λόγω αδυναμίας λειτουργίας του συστήματος αφαλάτωσης.

Με εντολή του ΥΝΑΝΠ Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αποστέλλεται στην Ύδρα, το Π.Α.Θ. 090 «Γαύδος», με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, καθώς και την περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος, τονίζεται ότι σήμερα λίγο μετά τις 09:30, η Ύδρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος με τον δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Κουκουδάκη, να τονίζει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τόσο η ηλεκτροδότηση όσο και η υδροδότηση θα αποκατασταθούν μετά το μεσημέρι.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.