Και το όνομα αυτού…«Enchanted Princess»

Και το όνομα αυτού…«Enchanted Princess»

235
Και το όνομα αυτού…«Enchanted Princess»

Η Princess Cruises επέλεξε το «Enchanted Princess» για να ονομάσει το πέμπτο της κρουαζιερόπλοιο της σειράς Royal.

Επισημαίνεται ότι το εντυπωσιακό αυτό πλοίο θα «ανοίξει πανιά» στις 15 Ιουνίου του 2020 ξεκινώντας τα δρομολόγιά του από την Ευρώπη ενώ το έκτο πλοίο της «οικογενείας» Royal εκτιμάται ότι θα καθελκυστεί δυο χρόνια μετά, το 2022.

Η κατασκευή του «Enchanted Princess» βάρους 143.700 τόνων και χωρητικότητας 3.660 επιβατών θα λάβει χώρα στα ναυπηγεία Fincantieri Monfalcone ενώ θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 1.346 μέλη πληρώματος.

princess cruises (1)

Σημειώνεται ότι η Princess Cruises απαριθμεί στόλο 17 κρουαζιερόπλοιων τα οποία πλέουν στα διεθνή ύδατα ενώ έχει ήδη προβεί στην παραγγελία δύο νεότευκτων με κινητήρα LNG τα οποία θα παραδοθούν από τα ναυπηγεία Fincantieri το 2023 και το 2025.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στον χρόνο η αμερικανική εταιρεία προχώρησε στην ανακαίνιση του «Sun Princess», χωρητικότητας 2000 επιβατών, στην Σιγκαπούρη. To «Sun Princess» θα «δέσει» το 2020 στο λιμάνι της Yokohama ούτως ώστε να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Είναι τέλος χαρακτηριστικό ότι η Princess Cruises έχει επενδύσει κεφάλαια ύψους $423 εκατ. στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντα στόλου της με σκοπό να πρωταγωνιστεί στην αγορά των κρουαζιερόπλοιων.

Φωτό: Princess Cruises

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.