Η Νόσος των Λεγεωνάριων απειλή για το κοινό στα επιβατηγά πλοία;

Η Νόσος των Λεγεωνάριων απειλή για το κοινό στα επιβατηγά πλοία;

255
Η Νόσος των Λεγεωνάριων απειλή για το κοινό στα επιβατηγά πλοία;

Μετά από έρευνα γαλλικής εταιρείας προέκυψε ότι ένας μεγαλύτερος-από τον συνηθισμένο-αριθμός επιβατών μολύνθηκε από την Νόσο των Λεγεωνάριων κατά την μετακίνησή τους με «μικρά» κρουαζιερόπλοια και ferries κατά το προηγούμενο έτος. H Aqua Tools, εταιρεία παροχής επιστημονικών και τεχνολογικών λύσεων σε εγκαταστάσεις ύδρευσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την ασφάλεια των επιβατών σε κρουαζιερόπλοια και επιβατηγά πλοία.

Συγκεκριμένα η έρευνα περιλάμβανε την αξιολόγηση της συχνότητας και τη σοβαρότητας της εμφάνισης κρουσμάτων που μολύνθηκαν από το βακτήριο Legionella pneumophila σε δέκα ferries και έξι κρουαζιερόπλοια όταν αυτά διέρχονταν από και προς το λιμάνι της Messina στη Σικελία. Από τα δείγματα νερού και αέρα που ελέγχθηκαν για την ποιοτική και ποσοτική ταυτοποίηση του βακτηρίου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το Legionella pneumophila SG1 εντοπίστηκε στο 70% των δειγμάτων στα δέκα ferries και στο 33% αυτών στα έξι κρουζιερόπλοια.

Αναφερόμενος στα εν λόγω ευρήματα της έρευνας, ο Marc Raymon, Διευθύνων Σύμβουλος της Aqua Tools σημείωσε ότι ενώ τα μεγαλύτερα και νεότερα επιβατηγά πλοία είναι εξοπλισμένα έτσι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου, μικρή είναι η προσπάθεια που έχει καταβληθεί από τα μικρότερα και πιο παλιά κρουαζιερόπλοια και ferries.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.