Πρότυπο κέντρο υψηλής τεχνολογίας αναπτύσσει η Wärtsilä

Πρότυπο κέντρο υψηλής τεχνολογίας αναπτύσσει η Wärtsilä

183
Πρότυπο κέντρο υψηλής τεχνολογίας αναπτύσσει η Wärtsilä

Η Wärtsilä προχωρά στην ανάπτυξη και στην κατασκευή του Smart Technology Hub, ενός υπερσύγχρονου κέντρου έρευνας, ανάπτυξης προϊόντων και παραγωγής στην πόλη-λιμάνι Vaasa της Φινλανδίας. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, έως το 2020 όλες οι λειτουργίες καθώς επίσης και το προσωπικό της Wärtsilä θα μεταφερθούν από την πόλη Runsor στην Vaasa.

Παράλληλα σημειώνεται ότι η συνολική επένδυση θα ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων όλων των γραφείων, των εγκαταστάσεων και των υποδομών logistics.

Αναφερόμενος στο εν λόγω project o Jaakko Eskola, Πρόεδρος και CEO της Wärtsilä, επεσήμανε ότι η εταιρεία ξεκίνησε ως εργοστάσιο ξυλείας το 1834 από το χωριό Värtsilä ενώ σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή ολοκληρωμένων συστημάτων στον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο και στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Τέλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι « το Smart Technology Hub αποτελεί παράδειγμα της συνεχούς ανανέωσης του DNA της Wärtsilä».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.