Γιατί αυξήθηκε η τιμή του αργού;

Γιατί αυξήθηκε η τιμή του αργού;

77
Γιατί αυξήθηκε η τιμή του αργού;

Tην Τετάρτη 22 Αυγούστου η τιμή του πετρελαίου έφτασε σε υψηλά δύο εβδομάδων υπερβαίνοντας τα $74 μετά από έκθεση του Αμερικανικού Ινστιτούτο Πετρελαίου σύμφωνα με την οποία τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει.

Συγκεκριμένα το Ινστιτούτο αναφέρει ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 5,2 εκατ. βαρέλια, όταν αναλυτές και εμπειρογνώμονες ανέμεναν μείωση των αποθεμάτων κατά λιγότερο από τρεις φορές του αριθμού αυτού.

Παράλληλα σύμφωνα με το Reuters, το αποδυναμωμένο δολάριο της τελευταίας εβδομάδας ελέω και των πρόσφατων εξελίξεων, παρέχει στήριξη στην αγορά του πετρελαίου. Από την άλλη πλευρά, το ενδεχόμενο μείωσης των εξαγωγών αργού από το Ιράν, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ, σε απάντηση των νέων αμερικανικών κυρώσεων οδήγησαν στην αύξηση της τιμής.

Επιπρόσθετα το CNBC αναφέρει ότι ευρωπαϊκοί πετρελαϊκοί κολοσσοί έχουν αρχίσει να μειώνουν τις αγορές τους από το Ιράν με την Wall Street Journal να τονίζει ότι οι τιμές αργού υποστηρίζονται και από τις διαπραγματεύσεις (σε πρώιμο στάδιο) μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.