Ζάχαρη: Η Ινδία παίρνει τα σκήπτρα από την Βραζιλία;

Ζάχαρη: Η Ινδία παίρνει τα σκήπτρα από την Βραζιλία;

82
Ζάχαρη: Η Ινδία παίρνει τα σκήπτρα από την Βραζιλία;

H Βραζιλία αναμένεται να υποχωρήσει στην δεύτερη θέση μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών ζάχαρης λόγω των χαμηλών τιμών και της στροφής της λατινοαμερικάνικης χώρας στην αιθανόλη λόγω αυξημένης ζήτησης και κατά συνέπεια των υψηλότερων περιθωρίων κέρδους.

Αυτά τα ευρήματα προέκυψαν από έκθεση της βραζιλιάνικης συμβουλευτικής εταιρείας, JOB Economia e Planejamento. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι τα υψηλότερα κίνητρα για την παραγωγή αιθανόλης στην Βραζιλία σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για υψηλότερη παραγωγή ζάχαρης στην Ινδία θα καταστήσουν την τελευταία τον κορυφαίο παραγωγό ζάχαρης στον κόσμο.

Η Ινδία εκτιμάται ότι θα παράξει 35,5 εκατ. τόνους ζάχαρης κατά την παραγωγική περίοδο 2018/2019 η οποία ξεκινά τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Indian Sugar Mills Association.

Από την άλλη οι εκτιμήσεις της JOB για την Βραζιλία κάνουν λόγο για παραγωγή ζάχαρης περί τους 29,7 εκατ. τόνους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ενώ η παραγωγή αιθανόλης αναμένεται να αγγίξει τα 31,2 δις λίτρα στις κεντρικές και νότιες περιοχές της μεγαλύτερης σε πληθυσμό χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.