SAVe Energy: Το νέο “πράσινο” σύστημα που λύνει τα χέρια των πλοιοκτητών;

SAVe Energy: Το νέο “πράσινο” σύστημα που λύνει τα χέρια των πλοιοκτητών;

239
SAVe Energy: Το νέο “πράσινο” σύστημα που λύνει τα χέρια των πλοιοκτητών;

Η εταιρεία Rolls-Royce εγκαινιάζει ενα νέο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για πλοία το οποίο βασίζεται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου, προσφέροντας στους πλοιοκτήτες ένα “καθαρό”, ασφαλές και αποδοτικό πλήρες σύστημα.

Η αποθήκευση ενέργειας είναι μια σημαντική “πράσινη” επένδυση για έναν πλοιοκτήτη, ενώ οι αποδόσεις ενός τέτοιου συστήματος μπορούν να μεγιστοποιηθούν όταν αυτό είναι κατάλληλα διαστασιολογημένο για το εκάστοτε πλοίο και περιλαμβάνει έξυπνο έλεγχο ισχύος. Η Rolls-Royce παρέχει συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από το 2010, αν και οι ίδιες οι μονάδες αποθήκευσης ενέργειας παρέχονταν προηγουμένως από τρίτους.

Η Rolls-Royce προσφέρει πλέον το SAVe Energy, ένα οικονομικά ανταγωνιστικό, υγρόψυκτο σύστημα μπαταριών υψηλής απόδοσης, με δομοστοιχειωτό σχεδιασμό που επιτρέπει στο προϊόν να κλιμακώνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε απαιτήσεις ενέργειας και ισχύος. Το SAVe Energy συμμορφώνεται επίσης με τις διεθνείς νομοθεσίες για συστήματα πρόωσης χαμηλών και μηδενικών εκπομπών.

rolls royce

Οι εργασίες ανάπτυξης του συστήματος χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από το Νορβηγικό Συμβούλιο Έρευνας του προγράμματος ENERGIX της Νορβηγίας. Για την ανάπτυξη του συστήματος συνεργάστηκαν τρεις πλοιοκτήτριες εταιρείες, η Color Line, η Norled και η Norwegian Coastal Administration Shipping Company, οι οποίες και διασφάλισαν ότι το εν λόγω σύστημα αποθήκευσης ενέργειας καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θαλάσσιων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων οχηματαγωγών πλοίων, κρουαζιερόπλοιων αλλά και πλοίων πολλαπλών χρήσεων.

Το σύστημα SAVe Energy μπορεί να συνδυαστεί με κινητήρα που χρησιμοποιεί καύσιμο LNG ή diesel ως μια υβριδική λύση, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και μειώνοντας τις εκπομπές, ενώ μπορεί να συνδιαστεί και με τους περισσότερους τύπους μονάδων πρόωσης.

Φωτό: flickr.com/photos/rolls-royceplc/albums

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.